Meghíztunk! Fogyjunk le!

Jó-jó!

Bevallom töredelmesen, a cím egy kissé megtévesztő, mert az igazság az, hogy csak a család nőtagjai híztak, főfotósunk tartja sudár formáját. Általában azt szoktam mondani, hogy amit Ő megeszik, attól is mi hízunk. Az utóbbi hónap a megszokotthoz képest jóval kevesebb aktív tevékenységgel telt, többek közt betudható ez a kijárási korlátozásoknak. Persze….ez sem a teljes igazság ebben a formában, mert a kevesebb mozgást csak magunknak köszönhetjük, …és bár elég gyakran hallgattunk az erdő hívó szavára, azért mégsem elég sűrűn. Az ezen oknál fogva felszaladt kilókhoz szééépen, lassan hozzásimult az újonnan jött karanténhobbink ( ami remélhetőleg azért mértékkel bár, de karanténos időkön kívül is megmarad), a finomabbnál finomabb pékáruk sütögetése.

Egy szó, mint száz, az a döntés született, hogy most, hogy javulni látszanak a világszintű egészségügyi nehézségek és emberek közt újra meg kell mutatkoznunk domborodó tomporunkkal, diétázni kezdünk.

Egy egyszerű turmixot hoztam mindenkinek, aki rászoruló, karanténban dagadó sorstársunk. ( eredeti recept: Diétázz Kovács Bencével)

Úgy gondoltam – bár mint már az előzőekben kiderült, nem megbízás, amiről eddigi posztjaink szóltak- megosztom a receptet ezen a felületen, hátha valaki még nem ismeri. Mi már egy hete ezt a turmixot isszuk és (egyelőre legalábbis) úgy érezzük, megunhatatlan.

Hozzávalók 3 főre :

35 dkg fagyasztott gyümölcs ( málna, erdei gyümölcsök, meggy etc.)

3 dl 1,5%-os tej

egy nagy csokor menta

folyékony édesítőszer

A fagyasztott, lehetőleg savanykás gyümölcsöt beleborítjuk a botmixer edénybe ( ami attól botmixer edény, hogy aránylag magas, de keskeny a szája, így koncentráltabban tud dolgozni a mixer és könnyű belőle kiönteni a kész pépet), ráöntjük a tejet és kb. másfél percet mikróban melegítjük, 600w körüli teljesítményen. Ez csak azért kell, hogy kicsit kíméljük a gép pengéjét, mert egy fagyasztott eperdarab azért brutálisan kemény tud lenni.

Hozzádobáljuk a mentát, rakunk kicsit hozzá a folyékony édesítőből és mehet a turmixolás, jó habosra. Állagra kicsit olyan lesz, mint a jégkása, de annál sokkal töményebb, tartalmasabb, a szilárd hozzávalónak köszönhetően.

Poharakba öntjük, fogjuk a fényképezőgépünket, kompozícióba állítjuk, fényeket állítunk hozzá, aztán jól lefotózzuk, ahogy egy fotós famíliához illik… és a végén jól elfogyasztjuk.

Előbbi instrukciók közül az elsőn és az utolsón kívüliek elhagyhatók….! 😀

 

( szerző, fotók : Bazsó Diana)